DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>DET VAR DÅ DET –Det är magiskt, sa Joe Lynn Turner (till höger) om samarbetet med Nik Kotzev när Nya Åland intervjuade honom i samband med ett Mariehamnsbesök 2004. Nu har det skurit sig mellan dem.

Joe Lynn Turner rasar mot Nik Kotzevs skivsläpp

Nik Kotzevs samlingsplatta med bandet Brazen Abbot retar upp sångaren Joe Lynn Turner som kallar skivsläppet ”ett knivhugg i ryggen”.

På sin facebooksida uppmanar Turner sina fans att inte köpa samlingen ”20 years of Brazen Abbot”.

Den innehåller en cd med låtar från Brazen Abbots fem skivor och en konsert-dvd som spelades in när Brazen Abbot turnerade i Bulgarien med Joe Lynn Turner på sång.

Nik Kotzev spelade in alla fem Brazen Abbot-skivor i sin studio i Mariehamn mellan 1995 och 2007. Han anlitade flera sångare, bland annat före detta Deep Purple-medlemmen Glenn Hughes och Joe Lynn Turner som blev känd som sångare i Rainbow på åttiotalet.

Turner, som medverkade på alla plattor utom den första, är upprörd för att samlingen släpptes utan hans tillstånd.

– Jag har aldrig sett den här dvd:n och jag kände inte till att herr Kotzev bestämde sig för att ge ut den här dvd:n på egen hand utan hänsyn till eller respekt för mig. Det är oacceptabelt och bedrövligt, skriver han på sin facebooksida.

Nyheten spreds snabbt via hårdrocksajter på nätet och nådde också den största amerikanska musikbranschtidningen Billboard.

Kotzev, som numera bor i Bulgarien, valde att inte kommentera Turners bojkottuppmaning när Billboard kontaktade honom.

Men enligt sajten Melodicrock.com pågår förhandlingar mellan Kotzev och Turner.
Patrik Dahlblom