DELA
Foto: Jonas Edsvik

Internetleverantörer i konkurrenstvist

Förbjud Ålcom och Ålands Telefonandelslag att erbjuda tjänster eller sälja produkter till priser som är lägre än 85 procent av vad som anges i deras prislistor.

Bland annat det yrkar IP-Connect på i en begäran till tingsrätten.
Den hårda konkurrensen mellan de olika åländska it-bolagen har gett avtryck i Nya Ålands spalter sedan IP-Connect inledde sin verksamhet kring 2010.

I juni lämnade IP-Connect in en ansökan om åtgärder till Konsument- och konkurrensverket där man bad KKV undersöka om ÅT:s/Ålcoms prissättning är i strid med konkurrenslagen.

Nu vänder de sig till Ålands tingsrätt men en ansökan om så kallade säkringsåtgärder i väntan på avgörandet i konkurrensverket.

I sin ansökan skriver IP-Connect att om ÅT och Ålcom får fortsätta med de villkor och prissättningar som de tillämpar är följden att det är ”ekonomiskt omöjligt” för företaget att fortsätta sin verksamhet.

När Nya Åland ringer telefonandelslagets vd Jonas Sundborg på måndagseftermiddagen har han inte tagit del av IP-Connects ansökan till tingsrätten och vill därför inte kommentera ärendet i nuläget.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

 

1 KOMMENTAR

Comments are closed.