DELA
Foto: Stefan Öhberg

Intensiv helg för polisen

Helgen bjöd på fint sommarväder och mycket människor var i rörelse. Det syntes i polisens arbetsuppdrag.

Det har varit en intensiv helg med mycket arbetsuppdrag, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Förra veckan gick polisen ut med att de ska utföra en intensifierad rattfylleriövervakning på Åland. Under helgen har flera kontroller utförts enligt tema och samtliga har varit i körskick.

Men en del andra trafikbrott har utretts. I Mariehamn har polisen bland annat delat ut böter för äventyrande av trafiksäkerhet efter att en moped ska ha förts fram på bakhjulet med framhjulet upplyft.

En annan person misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört motorcykel i hög hastighet och i fel färdriktning i en rondell i Mariehamn.

I Jomala körde en personbil av vägen på Lemlandsvägen och föraren utreds för misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten.

Två andra förare i Jomala fick böter efter att förarna körde fordon vars däck var i strid med bestämmelser.

Under helgen har det också anmälts tio kollisioner med motorfordon och rådjur. Tre i Lemland, två i Sund, två i Eckerö samt i Saltvik, Geta och Lumparland.

Två fall av misshandel har anmälts i Mariehamn och en person anmäldes försvunnen vid midnatt mot lördagen i Jomala. Polisen inledde eftersök och påträffade senare personen vid god hälsa.

Efter polisens övervakning i Mariehamn är också två personer misstänkta för straffbart bruk av narkotika. (mn)