DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>FÖRBJUDET Det är inte tillåtet att tälta på Tullarns Äng, som är ett naturskyddsområde, men det är enligt Markavdelningen inte i sig självt skäl nog att ta ned ett tält.

Inte tillåtet kasta tält och ägodelar

Det går emot Mariehamns stads kutym att ta ner tält och kasta bort upphittade föremål utan att först tillvarata dem.

Ändå fick markavdelningens sommaranställda order om att ta bort och kasta bostadslöse Mikaels saker i tron att tältet var övergivet.
– Hittar vi saker som id-handlingar och mobiltelefoner ska de absolut tas tillvara så jag vet inte vad som har hänt, säger Stefan Nordas på stadens samhällstekniska avdelning.

De saker som fanns i bostadslöse Mikaels tält när det togs ner förra veckan borde aldrig ha kastats bort.

Enligt Henrik Sjöblom, arbetsledare på stadens markavdelning, är det emot Mariehamns stads riktlinjer att kasta bort upphittade föremål.

– Vi har alltid haft som kutym att vi lagrar upphittade saker tills någon kommer och hämtar upp dem.

Sjöblom säger att han fick reda på vad som hänt efter att personal på ÅHS psykiatriska avdelning ringde honom och frågade efter de saknade väskorna. Det är enligt honom oklart varifrån instruktionerna om att kasta bort tältet och de andra ägodelarna kommer.

– Jag sade åt vår sommarpersonal som städar parkerna i juni att de inte får ta ner eller gå in i tält utan bara ta de sopor som ligger runtom. Men nu säger de att de fått order om att ta bort och slänga allt.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

 

Felix Quarnström  redaktion@nyan.ax