DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>UTAN TÄLT Mikaels tält är fört till Renhållningen. I det fanns kläder, målargrejer, telefon, id-handlingar, glasögon och så vidare. Allt var ihopackat i två väskor.

Staden kastade Mikaels ägodelar

Bostadslöse Mikael, som intervjuades i onsdagens Nya Åland, har ingenstans att ta vägen när han blir utskriven från psykiatriska kliniken idag.

Hans tält med kläder, glasögon, målargrejer och mediciner har kastats bort av Mariehamns stad.
– Jag har alltså varit bostadslös och varit bland annat på terminalen. Sedan köpte jag ett billigt tält som jag slog upp avsides i ett buskage på Tullarns äng. Det var knappt synligt och jag gick bara dit på natten för att sova, säger Mikael.

Och sedan försvann det?

– Jo, jag sökte efter det länge och ringde och frågade polisen om det flera gånger. I fredags fick jag veta att Mariehamns stads städcykel städat undan allt och tagit bort det. När jag frågade vad som hänt med mina grejer svarade de att allt är fört till Renhållningen.

I hans hoppackade väskor fanns identifikation, personnummer och hans telefon. När han frågade varför tältet är borta så var svaret att ingen bodde där.

– Jag har ju varit där varje natt, säger Mikael.

Mikael hade inte sagt emot om någon sagt åt honom att ta bort tältet.

– Jag är fullt medveten om att man inte får campa där, men jag har inte råd att bo ens på Gröna Udden.

Läs mer i måndagens Nya Åland.