IFK Mariehamn avancerar till fjärde rundan i Finlands cup efter att ha vunnit Pargas IF med 0 -3.

IFK vidare i cupen

IFK Mariehamn är vidare i Finlands cup efter att ha vunnit över Pargas IF med 0–3. I den fjärde rundan väntar FC Åland i ett derby på Wiklöf Holding Arena.

Pargas IF inleder matchen starkt med ett par anfall redan inom de två första minuterna. Det är också PIF som inledningsvis står för de farligaste målchanserna och i den 20:e minuten missar PIF:s Frans Grönlund öppet mål. Bollen glider ur händerna på IFK:s målvakt Yann Fillion i ett till synes ofarligt läge och Grönlund har fritt fram att rulla in den från 5-6 meter men missar. Öppnare lägen än så kan man inte få.

I den 29:e minuten blir IFK-debutanten John Owoeri fälld i straffområdet och domaren blåser till straff. kliver fram och skickar PIF:s Olli Hakanpää åt fel håll och rullar bollen kontrollerat i vänstra nedre hörnet.

Ställningen är 0–1 när pausvilan inleds.

I den 57:e minuten får Dé bollen efter en turlig studs och prickar in den i mål från dryga tio meter för att dubbla IFK:s ledning och sitt eget målsaldo för matchen.

När det har spelats 75 minuter får PIF:s Ville Pirhonen ett bra läge att näta, då han får bollen vid utkanten av straffområdet utan hinder framför sig, men han tappar kontrollen över bollen och IFK hinner emellan. Istället är det IFK:s inbytte Felipe som sju minuter senare slår spiken i kistan och bombar in bollen i mål från nära håll efter en hörnsituation. Felipe är sugen på fler mål och är i den 90:e minuten ensam mot målvakten från vänster. Men vinkeln är svår och skottet träffar den högra stolpen. IFK vinner 0–3.