DELA
Foto: Stefan Öhberg

Robin Sid förlänger med IFK

FOTBOLL. Det står nu klart att den avige yttermittfältaren Robin Sid stannar på Åland och IFK Mariehamn i ytterligare två säsonger.
– Ett enkelt val för mig, säger 22-åringen.

Det var IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson som i ett pressmeddelande under måndagen presenterade kontraktsförlängningen. Robin Sid kom till IFK från Ekenäs IF inför 2014 och gjorde i år sin trede raka säsong i grönvitt.
– Vi tror att Robin kommer att fortsätta sin spikraka utveckling och är supernöjda med att vi nu skrivit ett tvåårsavtal med honom, säger klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet.
Själv säger Robin Sid att valet var enkelt.
– Jag trivs bra på Åland och känner att jag har goda möjligheter att fortsätta min utveckling i IFK, tack vare en mycket bra tränare, säger han.
Har du alls funderat över andra alternativ?
– Det skulle jag inte säga. Jag visste nog att jag ville fortsätta i IFK så fort jag fick chansen.
IFK spelar i Champions League-kvalet nästa säsong. Är det något som påverkat ditt beslut att stanna?
– Nej. Det ska så klart bli jätteroligt att spela där men jag hade nog kommit fram till samma beslut, att stanna, även om vi inte spelat i Champions League.
Vad ser du, personligen, fram emot de kommande två åren?
– Att fortsätta min utveckling och framför allt försöka hålla en jämn och bra prestationsnivå över längre tid. Och jag ser gärna att jag ökar på min poängskörd. Som offensiv spelare behöver jag nog ligga bakom lite fler mål.

Säsongen 2015 spelade Robin Sid 955 minuter i ligan fördelat över 18 matcher. I år blev det 1 199 minuter fördelat över 23.