DELA
Foto: Stefan Öhberg

”IFK är mitt fokus”

FOTBOLL. I natt stängde det svenska transferfönstret.

In i det sista slog IFK-stjärnan Dever Orgill ifrån sig en flytt till Djurgården.

– Jag känner ingen stress, säger jamaicanen.
I går natt stängde det svenska transferfönstret och Djurgårdens IF levererade sommarens ”värvningsbomb” när forne landslagsmålvakten Andreas Isaksson gjorde klart att han återvänder till Dif.

Även IFK Mariehamns skyttekung Dever Orgill har kopplats till Stockholmsklubben, och Grönvitts klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar intresset:

– Men jag har inte hört något av Djurgården på sistone så det är osannolikt att det blir någon övergång i det här transferfönstret, säger Mattsson till Nyan.

Dif är långtifrån ensamt om att visa intresse för skytteligatvåan Orgill.

– Efter att Dever var med i Copa América är det flera klubbar som hört sig för, men de har tyckt att prislappen vi satt på honom varit lite för hög med tanke på att hans kontrakt går ut efter säsongen och att han då kan gå gratis, säger Peter Mattsson.

Vad begär ni för Dever Orgill?

– Det vill jag inte gå in på.

Det allsvenska transferfönstret stängde i går, men flera europeiska ligor har fram till den sista augusti på sig att värva spelare. IFK måste väga eventuella framtida bud på Dever Orgill mot det sportsliga tapp det innebär att förlora sin främste målskytt i guldjakten.

– Men den krassa verkligheten handlar om ekonomi, och får vi ett bud i närheten av det vi begär måste vi gå med på det. Det kan rädda ekonomin för nästa år, säger Peter Mattsson.

VPS väntar på söndag

Dever Orgill själv tar uppståndelsen med ro.

– Intresset är smickrande, men jag har inte sett något konkret bud. IFK är mitt fokus och ett väldigt bra alternativ för mig, vi får se vad som händer framöver. Självklart drömmer jag om att få spela i en större liga.

Orgills IFK behöver studsa tillbaka efter två raka ligaförluster. På söndag väntar formstarka ligafyran VPS (36 poäng) i Vasa. Grönvitt är ligatvåa (39) men segerlöst sedan den 17 juli.

– Men jag tror vi kan komma igen på söndag. Vi har visat hela året att vi har kvalité i vårt lag, avslutar Orgill.