DELA
Foto: Titte Törnroth-SarkkinenKVÄLLSKOLL Marina och Carolina Öhberg kollar stämningen i Sittkoffs under City Mariehamns tjejkväll i går.

”I vårt hus dominerar kvinnorna”

Den här gången hittar vi dagens ålänning, Marina Öhberg, i Sittkoffsgallerian i Mariehamn där man firar kvinnodagen med ”Tjejkväll i City”. Jippot har lockat ut Marina och hennes dotter Carolina Öhberg på stan.

– Vi har kommit mest för att se vad de har hittat på i kväll, det vi har hunnit se ser roligt ut. Vi har inga direkta planer på att handla.

Vad gör du då du inte kollar in tjejkvällar?

– Jag är en glad pensionär efter 40 år på Ålands företagsbyrå.

Varför glad?

– Jag tycker det är skönt att få rå om sin tid. Visst finns det fortfarande måsten men inte alls på samma sätt som förut.

Vad har du för intressen?

– Jag motionerar mycket. Promenerar och tränar på Avancia. Träffar bekanta och så har jag två barnbarn, två pojkar som är nästan tre och nästan sju år.

Hur har vårvintern varit?

– Rolig! Jag har fått skida och det älskar jag. På torsdag morgon åker vi till Romme alpin i södra Dalarna, då blir det utförsåkning. Vår familjs stora vinternöje har alltid varit att åka och skida, då andra reser söderut far vi norrut.

Det är kvinnodag i dag. Vad betyder det för dig att vara kvinna?

– Det är svårt att definiera. Kanske att jag alltid har varit husmor men det har å andra sidan uppskattats. I vårt hus dominerar kvinnorna, jag har tre döttrar.

Vem vill du hälsa till?

– Ingen nämnd och ingen glömd, det blir bäst.