DELA
Foto: Jonas Edsvik

I år grönskar Åland igen

Evenemanget Åland Grönskar är tillbaka igen efter fjolårets paus. Ett nytt tema för 2021 är återbruk.

Det blir fjärde året som Skördefestens Vänner ordnar Åland Grönskar. Återbruk blir ett bärande tema, och publiken bjuds in att ta del av återbrukade föremål, konstverk och smycken.

Utflyktsmålen fördelar sig över hela Åland, från Eckerö post- och tullhus och Kafé Kalesch till Lappo Lamm och Jaris trädgård på Lappo och höglandskor på Jurmo.

Vid Stallhagen får man lära sig om ”Hungry for Saltvik”-projektet och om hur cirkulära modeller fungerar i praktiken. Fredrik Rosenqvist berättar om sina erfarenheter av att vara aktiv matmedborgare. I Bihuset, högkvarter för Ålands Biodlarförening, som också finns vid Stallhagen kan man köpa frön, sticklingar och plantor som bin gillar, och köpa honung och bihotell.

Ålands Guider rf ordnar en ekoguidning på Stornäset, där biologen Peo Svarvar berättar om Stornäsets berömda bokskog och dess värdefulla biotoper och växtarter. Man kan också fara ut till Stora Båtskär och gå Ådvandringsleden med föreningen Ådans vänner.

Åland Grönskar anordnas den 29–30 maj. Information finns på evenemangets hemsida alandgronskar.ax.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp