DELA
Foto: Stefan Öhberg

Hoppar av uppdrag efter ryktesspridning

– Att anklagas för att ha fått särskilda fördelar framom andra på grund av att min hustru är vd för Ålands golfklubb är obehagligt. Därför stiger jag av uppdraget i marknadskommittén.
Det säger Henrik Nordström, vd för företaget Ålands Turist & Konferens Ab och gift med Åsa Nordström, chef för Ålands golfklubbs anläggning i Sund Kastelholm sedan fyra år tillbaka.

Det var i samband med det turbulenta höstmötet förra månaden som den påstådda närståendeproblematiken först dök upp. Också efter mötet har rykten spridits om att Ålands Turist & Konferens skulle ha särskilda förmåner, till exempel högre provision, jämfört med andra återförsäljare av golfarrangemang på grund av hustruns chefsjobb.

Klubbens styrelse gav föreningens revisorer Tage Silander och Erica Sjölund i uppdrag att reda ut om det fanns någon sanningshalt i påståendena. Deras uppfattning är att inga sådana fördelar finns och de styrker sin slutsats med ett officiellt revisorsutlåtande som styrelsen informerar medlemmarna om på det fortsatta höstmötet som hålls den 10 januari i Smakbyn.

Trots det väljer alltså Henrik Nordström att som en följd av anklagelserna lämna marknadskommittén.

Henrik Nordström gör ingen hemlighet av att han upplever ryktesspridningen som obehaglig både för sin egen och för hustruns del.

– Vi tycker båda att situationen är väldigt olustig.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!