DELA

Honungsförsäljare kan ha en förklaring till betalningsstrul

Detektivarbetet med att identifiera vilka betalningar som gått förlorade fortsätter för honungsförsäljarna som saknar 4 000 euro efter skördefesten. Annica Byberg Järvinen tror att hon har en förklaring.

Nya Åland har tidigare berättat om det betalningskrångel som honungsförsäljarna Annica Byberg Järvinen och Gina Svartsjö råkade ut för under skördefesthelgen. På grund av problem med kortbetalningen saknar de 4 000 euro från sin försäljning under evenemanget.

Tidigare uppskattade Byberg Järvinen mängden honung som de inte fått betalt för till 80 kilo men nu säger hon till Nyan att det snarare rör sig om 120 kilo honung och en del bivaxprodukter och honungssenap. Betalningarna har gått igenom som vanligt men inte registrerats hos företaget vars betalningslösning honungsförsäljarna använder. Därför motsvarade inte klumpsumman som betalades ut efter skördefesten den faktiska försäljningen.

Efter ett upprop på Facebook och artikeln i Nya Åland har flera kunder kontaktat dem.

– Från en av dem hade pengar inte dragits efter köpet. Det var ett utländskt konto, säger Byberg Järvinen som funderar på om det kan vara orsaken till problemet.

– Det skulle förklara varför det är stora luckor i betalningsrapporterna. Det är förstås svårt att veta men många besökare var nog utifrån och de kom med buss från Sverige, Finland och Baltikum.

Med hjälp av kunderna fortsätter honungsförsäljarna samla in bevis för att det finns en mellanskillnad som gått förlorad.

– Jag hoppas att bevisen räcker, men det skulle förstås vara bra med fler, säger Byberg Järvinen.

Läs mer:

Betalningsproblem gör att honungsförsäljare förlorar pengar

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp