DELA
Foto: Stefan Öhberg
Här är delar av gänget som uppträder, ställer ut och säljer på Bolstaholms gårds skördefest. På bakre raden från vänster står Sofia Eriksson, Joanna Silfver, Maj Branders, Ritva Saloranta, Katja Söderbäck och Jonas Wilén. I den främre raden från vänster är Götrik Sundberg, Linus Dahlblom, Ann Sundberg och Henrik Sundberg.

Bolstaholm firar 100 år på årets skördefest

Är du intresserad av lokalhistoria och vill veta mer om Bolstaholms gård i Geta? Nu lanserar gården en nyskriven historik i samband med sitt 100-årsfirande och helgens skördefest.

År 1922 köpte Fridolf Sundberg gården Bolstaholm. Han var då 40 år och kom hem till Åland efter ett antal år i Amerika.

– Vid 40 års ålder sadlade han om och blev bonde, säger Götrik Sundberg, son till Fridolf Sundberg och som har skrivit historiken.

Historiken innehåller ett stort antal fotografier och brev.

– Det är en ganska unik skildring. Fridolf var så noggrann och såg till att dokumentera alla sina löner och hur lång tid det tog att resa. Det är intressant för oss i dag, säger Ann Sundberg, som driver Bolstaholm tillsammans med sin man Henrik Sundberg.

Under helgens skördefest, där Bolstaholm i Geta alltså deltar, finns även konstnären Jonas Wilén på plats och ställer ut och säljer Veckans Wilén-original och böckerna, som givits ut tillsammans med Nya Åland.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp