DELA
Foto: Privat

Betalningsproblem gör att honungsförsäljare förlorar pengar

120 kilo honung till ett värde av 4 000 euro. Det är vad Annica Byberg Järvinen och Gina Svartsjö saknar efter sin försäljning under skördefesthelgen på grund av problem med betalningslösningen.

Det var under skördefesten som Annica Byberg Järvinen och Gina Svartsjö sålde sin honung på Open Water Brewery i Lemland Knutsboda. Efteråt har de upptäckt att en del av kortbetalningarna inte har registrerats.

– Det är minst två tredjedelar av köpen som inte har gått igenom, säger Annica Byberg Järvinen som varit i kontakt med företaget vars betalningslösning hon använt sig av.

Byberg Järvinen uppskattar mängden honung som de inte fått betalt för uppgår till 120 kilo, vilket betyder kring 4 000 euro i reda pengar.

Genom ett upprop på Facebook har honungsförsäljarna bett alla som köpt honung av dem under skördefesten och betalat med kort att kontrollera om betalningen har registrerats på deras konto.

– Köpet står under namnet ”Hårmagikern” eftersom jag inte hann ändra namnet till ”Blommor och bin” innan.

Uppropet har gett resultat och flera kunder har hört av sig och berättat att pengar dragits från deras konto, förklarar Byberg Järvinen.

– Vi fick en klumpsumma från Zettle men den motsvarar inte den faktiska försäljningen.

Med hjälp av kunderna hoppas hon kunna samla in bevis för att det finns en mellanskillnad som gått förlorad.

– Jag hoppas att ännu fler hör av sig. För att lättast reda ut problemen skulle det behöva göras under dagen i dag (läs: tisdag), men jag förstår att vi inte kommer att lyckas med det.