DELA
Foto: Stefan Öhberg

Hon är ny vd för hamnbolaget

Agneta E Björklund blir ny tillförordnad VD för hamnbolaget. Uppdraget är tillsvidare tills att en ordinarie VD har rekryterats.

Tidigare chef Leif Ahlqvist stannar kvar för en projektanställning.

 
Agneta E Björklund tar tillfälligt över efter Leif Ahlqvist på posten som hamnchef. Hon är utbildad ekonomie magister och driver sedan juni 2012 den egna firman AEB Konsult med inriktning på ekonomiska och administrativa konsulttjänster och projektledning. Björklund har erfarenhet från tidigare vd-uppdrag men också från hamnens verksamhet då hon 2014-15 fungerade som stadens konsult för bolagiseringen.

Rekryteringen av vd startar direkt efter sommarsemestrarna.

– Avseende hamnbolagets stora pågående och planerade byggnadsprojekt på mångmiljonnivå sörjer till förordnade vd Björklund för att bolaget klarar av den tillfälligt stora arbetsbörda som projekten resulterar i, skriver ledningen i ett pressmeddelande.

Även tidigare vd Leif Ahlqvist kommer att delta i genomförandet av projekten via en viss tids projektanställning.

Aktuella projekt är upphandling av utbyggnad av kaj 3 jämte landgångar, nya land- och matargångar och en planerad satsning på automatförtöjning vid kajerna 3 och 6 samt slutförandet av hela projektet med docka med mera för museifartyget Pommern till den del hamnbolaget av staden är kontrakterad för uppgiften.