DELA
Foto: Niklas Grönholm

Här är de nya Ålandsambassadörerna

Bland hundratals sökande var det Pinja Papinsaari och Erik Kuhlefelt som fick världens bästa sommarjobb. Som influencers för Visit Åland ska de i sommar visa upp Åland på ett nytt sätt.

Pinja Papinsaari och Erik Kuhlefelt ska skriva, filma och fota i två månaders tid. De ska bland annat få åka runt på evenemang, intervjua personer, besöka företag och hålla i ett radioprogram på Steel FM. Som influencers skall de regelbundet uppdatera sociala medier. På Visit Ålands Instagram, Youtube och Facebook med sammanlagt 125 000 följare ska de berätta om sina upplevelser.

– Influencers är inne nu och vi på Visit Åland vill pröva på ett nytt projekt. Tanken med influencers är att lyfta fram Åland på ett bredare plan, säger Tiina Björklund, varumärkesansvarig för Visit Åland.

Totalt skickades 641 ansökningar från över 90 olika länder till sommarjobben som influencers. De flesta sökande var mellan 20 och 29 år gamla och från Finland och Sverige, men däribland fanns även trettiotal ansökningar på engelska.

Pinja Papinsaari kommer ursprungligen från Uleåborg och är jätteglad över det nya jobbet. Hon älskar att filma och har stenkoll på sociala medier med över tusen följare på Instagram. Hon studerar medievetenskap och journalistik vid Stockholms Universitet och idag är hon för första gången på Åland.

– Jag tror att jag kan se Åland från ett annat perspektiv, något som jag kan ha nytta av, förklarar hon.

Erik Kuhlfelt kommer från Helsingfors och är ”jättetaggad” inför sommaren. Han har ett stort intresse för fotografering och även han är aktiv på sociala medier. Han har tidigare jobbat med marknadsföring på bland annat Facebook, vilket han ser som en fördel som influencer.

– Jag är jättetaggad, det här blir fantastiskt, säger han.

Pinja Papinsaari och Erik Kuhlfelt ska förmedla lättsamma saker men även seriös information.

– Arbetsdagen formas enligt de evenemang och händelser som händer runt om på Åland. Det finns saker som Pinja och Erik ska göra men de får också komma med egna idéer, säger Lotta Berner Sjölund, vd för Visit Åland.