DELA
Foto: Jonas Edsvik

Visit Ålands vd slutar – går till Eckerölinjen.

Visit Ålands vd Lotta Berner Sjölund slutar efter tio år på sin post, det meddelar Visit Åland i ett pressmeddelande på tisdag eftermiddag.

– Jag har verkligen trivts så det var med kluvna känslor jag meddelade mitt beslut, säger Berner Sjölund i pressmeddelandet.

Hon tillägger att Visit Åland precis har flyttat till nya lokaler och har ”många spännande saker på gång”.

– Det känns som att jag får sluta på topp. Nu är det dags för mig att gå vidare, att lära mig något nytt och fortsätta utvecklas.

Den ekonomiska föreningen Visit Åland, som är Ålands officiella turist- och medlemsorganisation med runt 250 medlemmar, har som huvuduppgift är att marknadsföra resmålet Åland. Man skriver i meddelandet att styrelsen och avgående vd ”har kommit överens om att Lotta Berner Sjölund fortsätter över sommaren för att tillsammans säkerställa att avslutet och överlämningen ska gå så smidigt som möjligt”.

– Styrelsen hade gärna fortsatt med Lotta på vd-stolen, men vi får vara tacksamma över de år hon hängivet har gett föreningen av sitt engagemang och sin kunskap, säger ordförande Terese Flöjt i meddelandet.

UPPDATERING: Senare på eftermiddagen meddelade Eckerölinjen i ett pressmeddelande att Berner Sjölund ska bli ny försäljningsdirektör för rederiet.

Med en gedigen kunskap och omfattande erfarenhet inom turism- och resebranschen förväntas Berner Sjölund bli en stor tillgång för bolagets fortsatta framsteg”, skriver man.