DELA

Full person urinerade i polisbil

Polisen hade mycket att stå i under natten till torsdag.

Bland annat tog de hand om en överförfriskad person som steg i land på Åland från en färja. Personen misstänks nu för skadegörelse, lindrig skadegörelse, motstånd mot tullman och motstånd mot polisman. Personen hade bankat på tullens dörrar, sparkat sönder en glasruta och dessutom rivit i en tulltjänsteman. Tullen kontaktade polisen som fann man mannen i närheten av hamnen. Under motstånd greps mannen och sattes i polisbilen för att föras till stationen. Mannen bestämde då sig för att utföra sina behov inne i polisbilen.

Polisen grep också en annan berusad person efter att de kontaktas av en taxichaufför. Personen hade försökt betala sin taxifärd med cigaretter. Personen fick därefter sova ruset av sig på polisstationen.

I Finström och Sund eldade personer trots att det råder eldningsförbud. Polisen uppmanade personerna att släcka elden.

Ett alarm inkom om att ungdomar eldade vid en skola i Mariehamn. Både polis och brandkår åkte till platsen men det visade sig att det var ungdomar på mopeder som körde runt på gårdsplanen. Ungdomarna fick lov att städa upp efter sig.

Polisen fick en anmälan om smällar i ett bostadsområde. Platsen genomsöktes men polisen fann ingenting att anmärkningsvärt.

I Geta krockade en person med ett rådjur. Rådjuret avled och bilen fick plåtskador. (fb)