DELA
Foto: Kitty Lingmerth

Fredrik Lindström till Åland i mars

– Den svenska komikern och tv-profilen Fredrik Lindström gör Finlandsturné med sin soloföreställning i vår. Den 8 mars uppträder han på Alandica i Mariehamn, skriver arrangören i ett pressmedelande.
Fredrik Lindström ligger bakom många hyllade svenska publiksuccéer på scen de senaste åren, bland annat soloföreställningen ”Svenskar är också mänskor!” samt showerna ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd” som han gjorde tillsammans med Henrik Schyffert, som i sin tur kommer till Åland i februari.

Nu är humoristen och språkvetaren tillbaka med en ny mångfacetterad föreställning som går under namnet ”En afton med Fredrik Lindström”, där kvällens teman är många.

– Det här är en föreställning som skippar genrebeteckningarna. Jag blandar stand up, populärvetenskap, högläsning och trams, berättar Fredrik Lindström.

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i svenska radioprogrammet ”Hassan” i P3 och har sedan dess även skrivit ett tiotal böcker, regisserat långfilmer och gjort mängder av hyllade tv-program som till exempel ”Värsta språket”. ”Svenska dialektmysterier” heter en annan tv-produktion och för denna var han på Åland 2011 och intervjuade Stina och Runar Wilén i Eckerö.

– Det var mycket trevligt! Och ovanligt för oss som båda är över 90 år att få besök från teve, berättade Stina i Nya Åland.

Biljetterna släpps torsdagen den 21 december. (kg)