DELA
Foto: Privat

Fred Forsell är tillbaka i Nya Ålands spalter

Nyan fyller 40 år och firar med att bjuda läsarna på favoritkrönikören Fred Forsell under hela jubileumsåret.– Hemskt roligt, hemskt ansvarsfullt, säger han till Nyan.

Få skribenter har mer satt sin personliga prägel på Nyans kolumnistspalter än Fred Forsell. Under många år var han tidningens självklara dragplåster på fredagar och hans syrliga humor gjorde honom till en rikskändis på hela Åland.

Lagom till jubileumsåret då Nyan fyller 40 har tidningen lyckats locka honom tillbaka. Åtminstone under de kommande tolv månaderna har han lovat att bidra med nyskrivna alster, samt också välja ut några av sina bästa krönikor att gå som favorit-i-repriser.

Våndas över uppgiften

Uppgiften har vållat honom ett visst huvudbry:

– Jo. Hur ska jag tänka kring det här utrymmet nu? Ska jag försöka driva en viktig fråga? Vara arg? Ta ställning för något? Ha starka åsikter eller försöka vara rolig? Sådana frågor kan man definitivt våndas över, säger han när Nyan når honom på telefon i en park i Stockholm (där han numera bor och arbetar som journalist).

Tog ett uppehåll

Forsell säger att han slutade skriva kolumner för ett par år sedan efter att han börjat tvivla på sina egna skäl att skriva dem.

– Jag tog ett uppehåll i skrivandet för att jag kände att, ”jag gör ju det här bara för att få uppmärksamhet. Är det verkligen därför man ska skriva?” Det blev en liten minikris av det.

– Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är kul, för det är det ju. Så jag är hemskt glad att Nyan tog tillbaks mig.

”Tog tillbaks dig?” Vi var ju överlyckliga att du ställde upp!

– Haha, ok. Om det nu är så att man gör folk glada så räcker väl det. Det behöver kanske inte vara mer komplicerat än så.

Här kan du läsa Fred Forsells krönika. Öppen för alla att läsa!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp