DELA
Foto: Bernt Josephson

Nya Åland på plus efter flera tunga år

För första gången på många år går Nya Åland på plus. De preliminära siffrorna för 2017 visar ett överskott på cirka 130 000 euro.

– En seger för demokratin, säger huvudägaren Anders Wiklöf.
Både han och vd Patrik Ekblom är mer än nöjda med resultatet.

Ekblom berättar hur man hösten 2015 inledde en totalgenomgång av alla kostnader och gjorde upp en plan för hur tidningen skulle kunna fortsätta i framtiden. Sedan dess har man jobbat stenhårt med att få intäkter och kostnader att gå i balans.

– Vi har haft en ägare som hela tiden trott på att detta går att vända och att papperstidningen skall fortsätta att komma ut så ofta som möjligt. Dessutom har vi haft en fantastisk personal som har gjort allt för att vi skall komma på fötter igen, säger Patrik Ekblom.

Just tvåtidningssituationen har hela tiden varit en drivkraft för Anders Wiklöf, vars olika bolag annonserar flitigt i båda lokaltidningarna. Han är storägare i båda tidningar, men har aldrig ställt krav på innehållet.

– Det är klart att det är roligt att det gick att svänga tidningens ekonomi utan att det behövdes ytterligare något bidrag från min sida, säger han.