DELA
Foto: Jonas Edsvik

Flyende förare gjorde motstånd vid gripandet

Den förare som i torsdags kväll försökte smita från polisen efter en mindre kollision gjorde motstånd vid gripandet, och vid minst ett tillfälle under jakten sammanstötte ekipaget med en annan bil. Det meddelar polisen på fredag förmiddag. Personerna i den andra bilen hamnade enligt uppgift att söka vård.

Polisen kallade vid ingripandet in flera patruller och använde bland annat en spikmatta för att stoppa föraren. John Clemes, polisens allmänledare, kan dock inte svara på om det var just spikmattan som satte punkt för färden. Föraren stannade vid ett bostadshus i Mariehamn där hen greps direkt av polisen. Personen gjorde motstånd vid gripandet. Hela förloppet tog cirka 20 minuter. Personen är inte bosatt i det hus vid vilket gripandet skedde.

– Vi har inlett förundersökning. Omständigheterna är ännu inte klara och därför kan jag inte ge några detaljer ännu, säger John Clemes.

Han uppmanar alla som kan ha hamnat i fara för att bli påkörda eller som bevittnat förarens framfart att kontakta polisen på telefon 040 8479550. Händelsen inträffade i torsdags kväll strax efter 19.30 i Mariehamn.