DELA

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare.

En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Hen fick böter och ett tiodagars körförbud.

En annan person körde 81 kilometer i timmen på en 50-sträcka på Hammarlandsvägen i Hammarland. Också den föraren fick ett tiodagars körförbud och böter, misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Flera personer stoppades också på Godbyvägen i Jomala, där polisen upprättat en trafikkontroll på en 50-sträcka. Förarna körde 67, 70 och 72 kilometer i timmen. Alla förare fick böter misstänkta för trafikförseelse och äventyrande av trafiksäkerheten.

På en 70-sträcka körde en person sin bil i 94 kilometer i timmen. Föraren fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Ytterligare en förare körde 61 kilometer i timmen på en 40-sträcka. Hen fick också böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

I polisens trafikkontroll fastnade också ett obesiktat fordon. Föraren misstänks för trafikförseelse och fick böter. En annan förare fick böter för att inte ha betalat fordonsskatten. Hen är misstänkt för fordonsskatteförseelse och har fått böter.

Polisen påträffade en efterlyst person i samband med ett fordonsstopp i Jomala. Man processade efterlysningen på plats och efter utförda åtgärder kunde personen köra vidare.

På Nya Godbyvägen i Jomala påbörjade en personbilsförare en omkörning, trots att fordonet framför ännu inte avslutat sin omkörning. Föraren fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Ett fordon krockade med ett rådjur i Eckerö. Ingen person skadades i kollisionen.