DELA

Polisen stoppade ungdomar som tog båt utan lov

Under helgen har polisen bland annat stoppat det närmaste Åland kommer pirater. De har även stött på fortkörare och narkotikamissbrukare.

På fredag kväll tog fem ungdomar en båt utan lov från Lilla Holmen och rodde den söderut mot Östernäs. Där bytte de till en aluminiumbåt och fortsatte en bit söderut tills de stoppades av polisen. Ungdomarna misstänks nu för olovligt brukande. Några av dem har ännu inte fyllt 15 år.

Polisen fick även kännedom om en hemmafest och skulle utreda om det fanns berusade minderåriga på festen. Det visade sig inte vara fallet, men i närheten av platsen påträffade polisen en personbil som läckte en stark lukt av cannabis. I bilen fanns fyra personer, tre av dem är nu misstänkta för straffbart bruk av narkotika. Föraren är dessutom misstänkt för rattfylleri.

I trafiken stannade polisen under natten till lördagen en del fordon för nykterhetskontroll men det var mer trasiga lyktor än rattfyllerister. Två obesiktade fordon kontrollerades och blev av med registerskyltarna. Polisen gav även böter åt flera fortkörare.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp