DELA

”Fel i utskottets protokoll”

Beslutet var fel formulerat i Centerns verkställande utskotts protokoll om Lars Häggbloms framtid i Centern.

– Det tar jag fullt ansvar för, säger partiordförande Harry Jansson.
Harry Jansson är inte speciellt glad över att Centerveteranen Lasse Häggblom i Hammarland ”gått till Nyan med ett icke offentligt protokoll”, alltså protokollet från verkställande utskottets möte i början av maj då man beslöt att Häggblom inte ska kandidera för partiet i lagtingsvalet i höst.

– Det är ett internt protokoll och att ge det till media är dålig stil.

Det är inte helt lätt att få ett grepp om vad Häggblom-härvan handlar om och vem som har agerat och på vilket sätt. Det enda som är klart är att tongivande Centerpolitiker försöker manövrera ut Häggblom inför höstens val både till lagtignet och i kommunen.

Träff först 6 augusti

Harry Jansson hävdar att Lasse Häggblom, tvärtemot vad han själv säger, har vetat om vad som är på gång mot honom.

– Men nu låtsas han inte känna till bakgrunden och hur verkställande utskottet har hanterat frågan.

Han berättar om träffen som hölls med Lasse Häggblom den 6 augusti.

– Då gavs bakgrunden och han fick framföra sin syn. Då bad jag och Annika Hambrudd, som också var med på mötet, att få hans besked om han står till förfogande i höstens val.

Det låter konstigt. Varför fattade i så fall verkställande utskottet beslut om att Lasse Häggblom inte fick kandidera för Centern i lagtingsvalet redan för tre månader sedan?

– Verkställande utskottet har inga befogenheter att fatta beslut om att stänga av någon. Det här skulle ha blivit utskottets förslag till Centerns styrelsemöte som ska hållas i slutet av augusti.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!