DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>FÖRFALLER Bryggan är i mycket dåligt skick och måste bort, anser motionärerna, innan det inträffar en olycka.

Farlig brygga vid Lotsberget

Riv den förfallande gamla träbryggan nedanför Lotsberget innan det sker en olycka.

Det kräver Socialdemokraterna i en motion till stadsfullmäktige.
Den gamla träbryggan som användes på oljecisternernas tid oroar både dem som bor i det nya bostadsområdet på Lotsberget och stadens socialdemokrater.

– Träbryggan används inte mer. Den förfaller och är provisoriskt ingärdad. För att förhindra olyckor och riksfyllt intrång på bryggan borde den snarast rivas, skriver Barbro Sundback (S) i en motion till stadsfullmäktige.

Utöver träbryggan vill Socialdemokraterna att staden skall gå ut med information om att det är förbjudet att cykla på Strandpromenaden.

– Från Västerhamn till Korrvik går en av stadens finaste strandpromenader. Utsikten är förunderlig och promenaden slingrar sig in i skogen och upp och ner för bergsklippor och är ställvis mycket smal. Promenaden är ingen cykelväg men används alltmer också av cyklister. Med beaktande av att promenaden är smal och planerad för gångare borde staden på lämpligt sätt upplysa cyklister att de inte ska cykla på strandpromenaden, skriver Sundback.

Dessutom efterlyser man ett insamlingskärl för hundbajspåsar på Seglarmakargatan för att de sanitära villkoren för hundhållningen skall fungera.