DELA
Foto: Stefan Öhberg

Estniska Nyxair flyger Mariehamn-Stockholm

Landskapsregeringen har tecknat ett temporärt avtal med flygbolaget Nyxair för att flyga Mariehamn-Stockholm. Trafiken startar den 28 mars och det blir två avgångar alla vardagar och en avgång på söndagar, enligt ett pressmeddelande från landskapet.

Nyxair är ett estniskt bolag, grundat 2017, som i dag sköter trafik till flera orter i Finland. Bolaget har även ett interlineavtal med Air France och KLM, vilket ”bäddar för smidiga flygförbindelser till Åland och ut i världen” enligt pressmeddelandet.

Avtalet går på cirka sju månader och planet är av typen SAAB 340B Plus med 34 säten. Priset per avgång är 2 520 euro.

”Vi ser fram emot ett gott samarbete med Nyxair. Nu när den akuta situationen är avhjälpt kommer vi att
fokusera på den reguljära upphandlingen. Parallellt med arbetet med den reguljära upphandlingen arbetar
landskapsregeringen även på att förbättra flygförbindelsen mellan Mariehamn och Helsingfors.” säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) i pressmeddelandet.

”Vi är glada för förtroende från Ålands landskapsregering och vi ser fram emot att etablera oss även på Åland.” säger Jaanus Ojamets, vd för NyxAir i pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp