DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>STARTADE HJÄLPGRUPPER Rekordmånga har gått med i de två grupper på Facebook som startats för att hjälpa flyktingar. Initiativtagare är Helene Konttinen, Yvonne Mattsson, Marika Helin och Mikaela Rundberg.

Enorm respons på upprop om flyktinghjälp

En lastbil från Åland – men inte mera.

Det beskedet ger Facebookgruppen Vi gör vad vi kan i Sverige som fått en så enorm respons på sitt upprop att man tvingas säga nej till hjälp.
Det blev en spännande söndag för de två åländska Facebookgrupper som startat insamling av förnödenheter till flyktingarna som kommer i land på den grekiska ön Lesbos. Eftersom gensvaret blivit mycket större än grupperna i Sverige kunde förutse så tar man emot enbart de hjälptransporter som fick ja förra veckan.

Den åländska lastbilen tas därför emot, var beskedet i helgen.

Så här såg det ut lokalt i går på eftermiddagen: Skor och kläder finns det gott om. Det som behövs mest är hygienartiklar i obrutna förpackningar.

– Vi satsar nu på att samla in pengar. Det är det mest effektiva och minst resurskrävande sättet att hjälpa. Det finns flera olika ställen att betala in till här i Finland, är de åländska gruppernas uppmaning till dem som vill hjälpa framöver.

Mottagningen av främst hygienartiklar kanaliseras främst till Vesslevägen 13 på Solberget där systrarna Mikaela Rundberg och Marika Helin samlar in färdigt paketerade lådor – helst – från och med i dag tisdag klockan 17. Då finns lastbilssläpet på plats. Också på andra ställen tas hjälpförsändelser emot.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!