DELA
Foto: Jonas Edsvik

Emmaus utökar med middagar

Emmaus returcafé på Torggatan i Mariehamn utökar verksamheten. I början på oktober räknar man med att kunna erbjuda sina kunder middagsservering. Tanken är att i slutet av veckan fortsätta utspisningen några timmar på kvällen.

– Det här blir jättespännande, säger restaurangchef Joel Lindholm.
Emmaus returcafé som hittills serverat lagad mat och drivit sin caféverksamhet från lunchtid och några timmar på eftermiddagen, har märkt en ökad efterfrågan på sina tjänster.

– Vi har många gäster som bor på landet eller har arbetstider som gör att de inte kan besöka oss dagtid. Därför har vi nu tagit fasta på de förfrågningar vi fått om att utöka och bredda verksamheten. Min förhoppning är att vår satsning ska kunna permanentas, säger Joel Lindholm.

Om alla planer går i lås kommer öppethållandet att sträcka sig fram till 21 under torsdag till lördag. På menyn kommer Emmaus att erbjuda två alternativ på såväl förrätt som varmrätt och efterrätt. Samtidigt fortsätter de med sin ordinarie cafémeny.

– Våra lokaler är desamma som tidigare, så antalet platser förblir troligen detsamma. Det kan förstås bli fråga om någon utökad personalstyrka, men vi försöker använda de vikarier och den ordinarie personal vi redan har, säger Lindholm.