DELA
Foto: Stefan Öhberg

Dykolycka – en person avled

En person, som ingick i ett dyksällskap, avled på fredag eftermiddag väster om Åland. Personen hade av oklar orsak fått problem under dykningen. Det skriver Gränsbevakningen i ett pressmeddelande på fredag kväll.

Enligt Gränsbevakningens pressmeddelande hade de övriga personerna i dyksällskapet agerat exemplariskt och hämtat personen till ytan, påbörjat återupplivning och ringt om hjälp.

Sjöräddningscentralen i Åbo larmade räddningsenheter till platsen. Från Ålands sjöbevakningsstation i Mariehamn ryckte en båtpatrull ut. Från Ålands sjöräddningssällskap ryckte Rescue West ut från Eckerö med sjukvårdspersonal ombord. Och från Åbo startade gränsbevakningens dejourerande Super Puma-helikopter.

Dyksällskapet tog sig till närmaste holme för att fortsätta återupplivningsförsöken. Den första räddningsenheten anlände till platsen 50 minuter efter att larmet gått. När räddningspersonalen kom fram till platsen kunde de konstatera att personen hade avlidit. Ålands polismyndighet utreder olyckan. Personen som förolyckades var hemmahörande i riket bekräftar polisen.