DELA
Foto: Stefan Öhberg

De öppnar ny marinbutik

En stor kundbas och ett bra kontaktnät av leverantörer ska bli framgångsreceptet för Steve Elimäs och Peter Williams nya butiksatsning i city.

– Navigation och kommunikation är den delen vi vill satsa mest på, säger vd Peter Williams.
Nästa onsdag har den nya marinbutiken Wemarin sin officiella invigning, men Peter Williams och Steve Elimä har bedrivit viss försäljning ända sedan december.

Peter Williams, som har 36 års erfarenhet av branschen genom sitt tidigare jobb på Kalmers, berättar att tanken att starta eget har funnits i bakhuvudet länge.

– Det föll sig så att passade väldigt bra att satsa nu. Olika livshändelser som kom på varandra och jag kände samtidigt att jag ville göra något annat.

I butiken kommer de inledningsvis att sälja alla typer av båttillbehör, men viljan att expandera finns.

– System för navigation och kommunikation är min specialitet och något vi vill satsa på. Sedan har vi ett stort beställningssortiment och vi har även pratat om att börja sälja båtar så småningom. Men just nu har vi inte utrymme för det, säger Peter Williams.

Hur kommer det sig att ni vågade satsa på en marinbutik på Åland?

– Vi har lång erfarenhet och stort kontaktnät, både hos leverantörer och kunder, sedan tidigare. Vi vet vad vi pratar om, säger Peter Williams.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!