DELA
Foto: Erkki Santamala

Dagsböter för stöldräd i butik

30 dagsböter, sammanlagt 240 euro, blev straffet för en kvinna i 20-årsåldern som tillsammans med en annan person stulit en mängd varor från Mattssons i Godby i oktober 2011.

Hårfärgningsmedel, hårsmycken, rakhyvelset, make up-remover, hudvårdsprodukter för barn, tvål, bindor, tandkräm, rakgel, herr- och damstrumpor, hårband, cider, pizza och griskött fanns bland det stulna godset.

Kvinnan hade i sällskap med två familjemedlemmar, också de flickor, hade plockat varorna i varukorgar och sedan gått in i en provhytt för att prova kläder. I hytten har de lagt varorna i medhavda väskor. Två av dem gick genom kassan utan att betala. Sällskapet har färdats i 20-åringens bil.

En anställd hade reagerat på att flickorna gått runt med fulla korgar och sedan sett en av flickorna lämna en tom korg innan de gått ut ur butiken. Den anställda märkte genast att hyllan med hårfärg att förpackningarna hade tömts på innehåll. Inga varor fanns i provhytten.

Övervakningsfilmen lämnades till polisen som kände igen flickorna. Värdet på de stulna varorna uppgick till drygt 270 euro.