DELA
Foto: Stefan Öhberg

Dags för lösningar för stormig.ax

Efter tre månader och tusen inlägg ska sajten stormig.ax nu leta efter en lösning till en av problemhelheterna som identifierats bland ålänningarnas klagomål.
Efter kring tusen inlägg och 18 500 röster stänger stormig.ax nu tillfälligt för nya inlägg. Sedan sajten öppnade har den besökts av 30 procent av alla åländska över 13-åringar med internetuppkoppling. Inläggsstormen var störst under de sex första veckorna efter att sajten öppnades.

Projektledare Anders Ingves säger att de höga siffrorna var en positivt överraskning.

– Det är mycket mer än vad vi räknade med.

I dag stänger sajten för nya inlägg fram till hösten. Men processen kring inläggen fortsätter. I alla fall ett av problemen ska få ett bra lösningsförslag.

Den 27 februari får ålänningarna möjlighet att rösta fram vilken problemhelhet de vill se en lösning på först. Röstningen pågår till den 2 mars. Valet står mellan de tre tydligaste helheterna – trafiken, skattegränserna och svenskan i digitala medier.

Efter det ska 5–6 digitala team delta i en så kallad samhällshack för att skapa en prototyp till en lösning. Den vinnande lösningen ska utses av en jury.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!