DELA
Foto: Jonas Edsvik

”Cinderella är mest lämpad för Helsingfors”

Helsingforstrafiken är just nu Viking Lines svagaste kort. Vd Jan Hanses säger att man står och väger hur man ska göra.

Ett fartyg, två fartyg eller inget alls? Vad tänker konkurrenten göra?

– Det är helt nytt och något vi måste titta på, säger Jan Hanses.

Vad har ni för alternativ?

– Cinderella är mest lämpad för den rutten, men som det är nu så kryssar svenskarna för sig själva och finländarna för sig själva och då gör Cinderella mest nytta på sin nuvarande rutt.

När Viking Glory kommer i trafik så kan Amorella också vara ett alternativ om hon inte sålts innan

– Amorella har bra bildäckskapacitet, men inte riktigt hytterna vi skulle behöva på Helsingforsrutten.

Ett forskarteam från Åbo ifrågasatte nyligen i Nyan hur Viking Lines affärsmodell ser ut och propagerade för ett nytänk, med mer flexibilitet i resmål, prissättning och målgrupper. Bland annat med fler långkryssningar i Östersjön och uppåt Höga kusten och Österbotten. Men det får inget bifall från Viking-ledningen som menar att forskargruppen saknar för många ekonomiska pusselbitar i kalkylen.

– Det går ju inte att genomföra på vintern till exempel. Det vi har lärt oss, med till exempel Gabriella, är att det bästa resultatet får vi om upprätthåller den ordinarie trafiken.

Men är det inte läge för några nya grepp?

– Det nya greppet är att vi kommer vara mer flexibla med bemanning och öppet utbud ombord under lågsäsong. Hela branschen har den utmaningen att vi har en väldigt kort och intensiv högsäsong, säger Jan Hanses.

Och hur var det nu med Birka Stockholm. Jan Hanses säger att Viking Line mycket riktig haft en visning av fartyget. Är Viking Line spekulant?

– Hon skulle kunna ersätta Cinderella. Men priset på henne måste vara rätt.

Häromdagen gick en skeppsmäklare ut med uppgiften att hon säljs för 70 miljoner?

– Det är för mycket, säger Jan Hanses.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp