DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Catharinadagen vill bli större

Catharinadagen ordnas på söndag för andra gången i Hammarlands församling, förhoppningarna är att det ska bli större med åren.

– Det finns mycket potential, säger kyrkoherde Ingemar Johansson.

På söndag kan man ta del av ett fullspäckat program när Catharinadagen ordnas för andra året i rad vid församlingshemmet och prästgården i Hammarland.

Pilgrimsfrukost, meditation, pilgrimsmässa, guidning i kyrkan, lotteri, marknad, kaffeservering i Catharinagården. Bland annat det står på programmet.

– Programmet går lite på varann så man kan välja vad man deltar i, det är inte meningen att man måste delta i allt, säger kyrkoherde Ingemar Johansson.

Han hoppas på en lika lyckad aktivitetsdag som i fjol.

– I fjol kom cirka 150 personer, vi hoppas på minst lika många i år. Det är en aktivitetsdag för människor att umgås och träffas. Vi vill uppmärksamma kyrkomiljön och skyddshelgonet Sankta Katarina av Alexandria.

Han vill att Catharinadagen ska utvecklas och expandera, kyrkan ska fungera som ett neutralt paraply för andra organisationer som är med på Catharinadagen.

– Tanken är att det ska utvecklas till något för hela kommunen. Och folk från andra delar av Åland är självklart också välkomna, säger Johansson.

Catharinadagen pågår mellan klockan 10 och 15 på söndagen.