DELA
Foto: Fredrika Fellman

Carl Björkman uppmärksammades

Ålands första lantråd Carl Björkman uppmärksammades av landskapsregeringen och lagtinget med en blomsternedläggning på hans grav på söndagen.

På plats vid blomsternedläggningen är det lantrådet Veronica Thörnroos (C) och förvaltningschefen John Eriksson med frun Martina Eriksson som representerar landskapsregeringen. Från lagtingets sida deltar talmannen Bert Häggblom (Ob), hans fru Pia Häggblom och lagtingsdirektören Susanne Eriksson.

Även Carl Björkmans barnbarn Lennart Perander och hans fru Gunilla Perander är på plats vid uppvaktningen.

– Vi känner alla Carl Björkman och hans gärning, det han har gjort för självstyrelsen och Åland. Det är därför vi uppvaktar honom i dag med en blomsterhyllning från lagtinget och landskapsregeringen, säger Veronica Thörnroos.

– Det är med vördnad vi står här i dag, för det var Björkman som gjorde konstruktionen till hela självstyrelsen. Vi har honom att tacka för mycket, han gjorde kanske det mesta av arbetet som gör att vi står här i dag och kan fira 100 år, säger Bert Häggblom.

Under söndagen uppmärksammas även den första talmannen Julius Sundblom och den första kvinnan i lagtinget Fanny Sundström med blomsternedläggningar på gravarna.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp