DELA
Foto: Jeremic Slavoljub

Cancerlopp slog nytt rekord

Cancerloppet Together4Life lyckades knappt slå sitt eget insamlingsrekord från förra året. På fyra år har nu stödarrangemanget för Ålands Cancerförening dragit in 75 872 euro.
Lördagen den 8.6 arrangerades Together4Life – Race against cancer för fjärde gången.

”Vi siktade på att slå ett nytt deltagarrekord i år, men nådde inte riktigt ända fram”, meddelar projektledare Mysan Sundqvist i ett pressmeddelande.

Däremot lyckades man ännu bättre i år än förra året att samla in pengar. Utdelningen blir i år 21 678 euro – en ökning med 50 euro från förra året.

I år hade man 1 097 deltagare, att jämföra med deltagarrekordet på 1 253 personer från 2016.

”Överskottet från loppet går ju oavkortat till insamlingen och förutom startplatser har vi också sålt armband, funktionströjor, väskor, mössor och nyckelringar. Totalt har vi samlat in 75 871,77 € under dessa fyra år och riktar därmed ett STORT och HJÄRTVARMT TACK till alla som hjälpt och hjälper oss med detta, deltagare, sponsorer, påhejare och övriga. Tillsammans gör vi onekligen skillnad”, skriver Sundqvist.

Nästa lopp går den 6.6.2020.

”Till dess har vi lite nyheter på gång, men det återkommer vi till lite senare i höst då vi också öppnar anmälan till nästa år”, avslutar Sundqvist.