DELA
Foto: Stefan Öhberg

Bygget ligger i tiden

Byggandet av Itiden håller tidsplanen. Om tre månader är det dags för inflyttning.
Den 15 december ska den tredje etappen av byggandet av Kvarteret Itiden på Elverksgatan i Mariehamn vara klar. Man började med den första av de tre etapperna år 2003. Den andra etappen byggdes 2007. Hösten 2016 började man bygga etapp tre, som är den sista, som består av parkeringshus med skyddsrum, gårdsplan och en kontorsmodul.

– Ja, sen är det fullt på tomten, säger Agneta Erlandsson-Björklund, projektledare för Itiden, när hon visar runt Nya Åland på byggarbetsplatsen.

Parkeringshuset rymmer 78 parkeringsplatser för de som hyr kontorsplats hos Itiden. In i kontorsmodulen flyttar Crosskey, som finns i byggnaden sedan tidigare, när den är färdigställd. Modulen byggs ihop med den befintliga delen av byggnaden genom en passage så att hyresgästerna kan ta sig från kontoret till restaurangen vid huvudingången, om de har säkerhetsbehörighet till det.

– Just nu putsas och rappas fasaden innan den målas i samma färg som den övriga byggnaden. Invändigt görs gips-, el- och vvsarbeten, säger arbetsledare Niklas Andersson från byggnadsfirma Hans Mattsson.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!