DELA
Foto: Ivar Jansson

Brett artistuppbåd till årets 25 juli-konsert

Från Åland kommer bland andra Emilia Alm, Therese Karlsson, Emil Hage, Ramona Nordberg och Tilde Westergård. Från Sverige kommer Lasse Berghagen, Peter Jöback, Tommy Körberg ocg Eva Dahlgren, med flera. Artistuppbådet för årets 25 juli-konsert i Miramarparken är det största hittills.

Efter två års pandemipaus kan ålänningarna igen se fram emot en stor konsert i Miramarparken den 25 juli. Förra gången var 2019, då konserten drog en publik på över 10 000 personer.

– Konferencierer blir Claes Elfsberg och Marianne Rundström, säger PJ Jägerhult, som arrangerar konserten på uppdrag av Anders Wiklöf.

Anders Wiklöf är särskilt nöjd åt att se så många åländska artister på scenen.

– Det är en stark önskan från min sida. Det finns så många åländska artister på världsscenen att det är som om 8–10 åländska fotbollsspelare skulle platsa i Barcelona.

I orkestern ingår 17 musiker, med Hansa Berg som kapellmästare och åländske Andreas Nyberg som ledare för stråksektionen.

– Det blir en virtuos violinduell mellan Andreas och Linda Lampenius, utlovar PJ Jägerhult.

Fastlandet representeras på scenen, förutom av Linda Lampenius, även av Krista Siegfrids och Jannike. De mest långväga gästerna är irländske Johnny Logan och engelska Katrina (från Katrina & the Waves), båda Eurovisionvinnare.

Den svenske magikern John Houdi medverkar också.

Sittplatsbiljetterna är som brukligt gratis. De släpps på torsdag kl 9, på hotell Arkipelag. Konserten sänds på en stor skärm, och streamas direkt till äldreboenden och sjukhus på Åland.

ARTISTER I ÅRETS 25 JULI-KONSERT

Från Åland:

Therese Karlsson, Emilia Alm, Tilde Westergård, Emil Hage, Ramona Nordberg, Dunderdansarna och Anders Laines barnkör

Från fastlandet:

Krista Siegfrids, Linda Lampenius, Jannike

Från Sverige:

Tommy Körberg, Eva Dahlgren, Peter Jöback, Lasse Berghagen, Magnus Carlsson (från Barbados), John Martin Bengtsson, John Houdi, Janne Åström och Lagaylia

Från Irland:

Johnny Logan

Från England:

Katrina

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp