DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>SEKRETESS Förhör med vittnen och med parterna i målet om grovt sexuellt utnyttjande av barn hölls bakom stängda dörrar.

Böter för sambomisshandel

Sjuttiofem dagsböter på totalt 2 775 euro blev straffet för en man som misshandlat sin sambo och kört bil på fyllan.

Mannen som är i 25-årsåldern medgav brotten och ingick en förlikning med kvinnan innan rätten behandlade åtalet.

Kvinnan hade misshandlats så att hon haft ”sår i hårbottnen, ont i revbenen, blåmärken på halsen, bulor i huvudet, blåmärken på armarna, blåmärke på höften och på revbenen”.

Mannen hade bland annat dragit henne i håret så att hon hamnat på golvet. Han dunkade hennes huvud mot golvet och mot en vägg, höll sitt knä mot hennes bröst och mage så att hon spydde, och satte sina fingrar i hennes hals.

På natten körde han en bil med minst 0,96 promille i blodet på en vägsträcka på landet. Han fick körförbud som han yrkade på att skulle gå ut samma dag som domen föll. Orsaken var att han riskerade att förlora sitt jobb om han inte fick körkortet tillbaka.

Mannen ansåg att straffet för misshandeln och fyllekörningen borde vara femtio dagsböter. Men tingsrätten kom fram till att sjuttifem dagsböter ”står i rättvist förhållande till brottens skadlighet och farlighet, motiven till gärningarna och svarandens skuld i övrigt”.

I straffmätningen beaktade tingsrätten att parterna hade ingått en förlikning.

Körförbudet upphörde när domen gavs. Mannen ska också ersätta staten för rusmedelsundersökningen. Den kostade 102 euro.

<”Byline e-post”>