Blackout och grundkänning för m/s Eckerö

DELA

UPPDATERAD KL 15.12.
Eckerölinjens fartyg m/s Eckerö har fått blackout och fick på grund av det även en grundkänning strax utanför Berghamn i Eckerö. Ingen är skadad. Passagerare till Åland är evakuerade och passagerare till Sverige ska transporteras till Mariehamn för att få åka med Rosella.

Strax före 15 meddelades att passagerare på väg till Sverige snart ska få landstiga via bildäck för att senare transporteras med buss till Mariehamn. Därifrån ska passagerarna få ta Viking Lines Rosella till Sverige, med avgången 16.00 Eckerö ombesörjer även vidare transport från Kapellskär.

– Detta hände idag kl. 12.57 finsk tid, vid kajen strax norr om Berghamn, Eckerö. Fartyget tog sig för egen maskin till kajen i Eckerö, Berghamn där hon nu ligger. Ombord finns 195 personer, skriver Eckerölinjen i ett pressmeddelande.

På grund av det inträffade ställs dagens avgångar in, alltså avgången från Eckerö klockan 13.30 och från Grisslehamn klockan 15. Bokade passagerare kontaktas av rederiet.

Även avgångarna klockan 18.30 från Eckerö och 20.00 från Grisslehamn ställs in.

De personer som skulle stiga av i Eckerö har stigit av och enligt Eckerölinjen har ingen person skadats.

”Vi väntar för tillfället på dykare för att kontrollera eventuella skador på fartyget och tar därefter i samarbete med myndigheterna beslut om när fartyget åter kan trafikera.” skriver rederiet.

Läs mer i morgondagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp