DELA
Foto: Rasmus Olin

Bil stals på Vårdö

Under midsommarafton stals en bil på Vårdö. Polisen har hittat fordonet och vill inte kommentera om det finns eventuella misstänkta eller hur ärendet utreds.
Polisen ordnade under midsommarafton två nykterhetskontroller i Storby, Eckerö. En tidigt på morgonen och en till lite senare på dagen.
Totalt kontrollerades 144 stycken förare. På morgonen blåste en förare över vad som är tillåtet och polisen misstänkte brott. Personen fördes till Västra Finlands Sjöbevakningssektion i Mariehamn för att ta ett precisionsalkometertest, vilket visade 0.30 mg/l eller närmare 0,7 promille alkoholhalt i utandningsluften. Föraren är misstänkt för rattfylleri, polisen tog körkortet och ärendet är redan skickat till åklagare för åtalsprövning.
Under eftermiddagen i Storby valde en förare att svänga om för att undvika rattfyllerikontrollen. Föraren stoppades kort därefter, blåste positivt i polisens alkometer men under gränsen för rattfylleri. Föraren fick ändå en bot för att ha ignorerat polisens stopptecken. Alla övriga förare för körde förbi Storby var nyktra.
Polisen fick in en anmälan om att en bil i Saltvik kört på ett osäkert sätt. Föraren hittades och var nykter men menade att hen hållit på och använt stereon och hade då tappat koncentrationen på vägen.
På Getavägen i Saltvik stannades en fortkörare. Föraren körde 123 kilometer per timme där maxhastigheten var 90. Bilisten fick böter och tio dagar körförbud.