DELA

Nyan Play: Intervju med nye IFK-tränaren

ISHOCKEY. Kenneth Westerback tar över efter Rein Metsik som a-lagstränare för IFK.

Han blir också klubbens verksamhetsledare – med en tydlig målbild.

– 2020 ska vårt a-lag ha etablerat sig i division två, säger 50-åringen från Vasa.
Den sjätte april skrev Nya Åland att IFK Mariehamn var nära att knyta till sig Kenneth Westerback från Vasa Sport som ny huvudtränare efter att Rein Metsik tackat för sig.

Under en presskonferens i går presenterade klubben Westerback som ny a-lagstränare för division III-herrarna och verksamhetsledare för föreningen.

Kenneth Westerback kommer närmast från sitt arbete som träningschef för Vasa Sports juniorer. Vasaiten Westerback har varit Sport trogen nästan hela livet, frånsett en utflykt till svenska Vännäs HC där han agerade hjälptränare. 50-åringen har representerat Vasa Sport både som junior och a-lagsspelare, och han har varit både huvudansvarig för a-laget i Mestisserien (Finlands näst högsta) och andretränare.

Att han väljer att lämna en stor klubb som Vasa Sport, vars a-lag spelar i landets högsta serie, för ett IFK Mariehamn i svenska trean har med utmaningar och familjesituationen att göra.

– Jag fyllde 50 i februari och började fundera över min situation. Jag har varit en del av Vasa Sport i 44 år, och kände att det var dags att testa på något nytt. I Finland är Vasa, Åbo och Mariehamn de städer jag kan tänka mig att bo i och jag är jätteglad att det blev IFK.

Läs mer i tisdagens Nyan