DELA
Foto: Privat

Båtolycka på Ödkarbyviken

En båt, som möjligen fått fel på styrningen, körde in i en förtöjd båt på Ödkarbyviken på söndagskvällen. Föraren kastade ur olycksbåten.

På söndagskvällen utlöstes ett dykalarm i Saltvik klockan 21.14. Alarmet visade sig röra om en båtolycka på Ödkarbyviken.

– Det var en båt som körde in i en stillastående båt, föraren föll ut ur båten men lyckades ta upp sig själv till land. Båten han föll ur snurrade runt på vattnet. Dykalarmet avblåstes i och med att personen tagit upp sig på land, säger brandingenjören Thomas Mattsson.

Föraren klarade sig, men Thomas Mattsson kan inte uttala sig om eventuella personskador. Polis, ambulanspersonal och brandbilar kom till olycksplatsen.

Ett ögonvittne berättade att olycksbåten kört i en annan båt som låg förtöjd vid en brygga. Det spekulerades i att ett fel på styrningen orsakat olyckan.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp