DELA
Foto: Ida K Jansson

Avgiftsfri skördefest på Bolstaholm

Bolstaholms gård kommer inte att delta i höstens skördefest. Beslutet är en protest mot parkeringsavgifterna för besökarna.

– Kundevent ska inte ha obligatoriska avgifter, säger Henrik Sundberg på Bolstaholm.
I september arrangeras den populära skördefesten för tjugonde året. I år kommer Ålands största gård, Bolstaholm, inte delta i evenemanget.

Henrik och Ann Sundberg på Bolstaholm motiverar beslutet med att föreningen Skördefestens Vänner, som arrangerar evenemanget, inte valt att slopa kundavgifterna.

– Det är ett beslut som har mognat fram. Vi markerade redan ifjol emot parkeringsavgiften och vi har inte lyckats nå samförstånd med föreningen, säger Henrik Sundberg.

Han menar att ett kundevent inte ska ha obligatoriska avgifter.

– Skördefesten är mig varmt om hjärtat. Jag var med och startade upp den och var föreningens första ordförande. Både på kort och lång sikt tror jag att det är nödvändigt att vi gör ett ställningstagande. Föreningen är inte det viktigaste, det är kunderna. Det måste finnas andra, mer positiva sätt, att bekosta finansieringen.

Istället kommer de att arrangera en egen, kostnadsfri skördefest på Bolstaholm. Festligheterna kommer att arrangeras under samma helg som den övriga skördefesten.

– Det kommer se ut som det alltid har gjort.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!