DELA
Foto: <07_Bildrubrik>BORTA Det här meddelandet möts man av när man söker efter Facebook-gruppen ”Nejtack till 350 syrier på Åland”.

Antiflyktinggrupp borta från Facebook

Facebook-gruppen ”Nejtack till 350 Syrier på Åland” går inte längre att hitta.

– Jag vet inte om den kommer tillbaka, säger administratör Stephan Toivonen.
Det var under dagen på måndagen som den omdebatterade gruppen försvann från Facebook. En av gruppens administratörer Stephan Toivonen berättar att detta beror på att den har blivit granskad av Facebook.

Han säger att han gissar att den blivit anmäld av tillräckligt många personer för att bli kontrollerad och sedan borttagen.

– Jag kan inte förstå varför den inte fick vara kvar, säger han.

Stephan Toivonen vet i nuläget inte om han kommer att skapa en ny grupp i framtiden. Istället hänvisar han till sin andra Facebook-grupp ”Åland Samhälle” där inte enbart flyktingfrågan diskuteras.

– Jag har inte fått något meddelande från Facebook än, så jag vet inte hur framtiden ser ut för gruppen just nu.

Nya Åland berättade i går om att flera åländska politiker listats som medlemmar i gruppen, bland dem Anders Eriksson (ÅF) och Harry Jansson (C), som båda var helt ovetande om detta och inte alls vill vara medlemmar.

Båda försvann senare från listan.

Stephan Toivonen förklarade att ”tre-fyra medlemmar har rekommenderat nya personer till gruppen, varav vissa politiker” och därför hade de hamnat på medlemslistan.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!