DELA
Foto: Jonas Edsvik

Alandia Holdings förvärv av Rettig Groups aktier i Alandia Försäkring slutfört

Alandia Holding har i dag slutfört förvärvet av Rettig Groups samtliga aktier (24,9 procent) i Alandia Försäkring. Det framgår i ett pressmeddelande från Alandia Holding.

Det var den 1 april 2021 som Alandia Holding meddelade att man avsåg att förvärva Rettig Groups aktier i Alandia Försäkring. Förvärvet var villkorat av en ägarprövning hos Finansinspektionen, vilken nu är avklarad.

Bolaget Alandia Holding skapades av Ålandsbanken, Veritas Pensionsförsäkring, Viking Line, Föreningen Konstsamfundet, Lundquist Shipping Company och Wiklöf Holding i syfte att förvärva denna aktiepost i Alandia Försäkring.

”Aktieägarnas uttalade vilja är att agera långsiktiga ägare i Alandia Försäkring”, heter det i pressmeddelandet, som är undertecknat av Peter Wiklöf, styrelseordförande i Alandia Holding.

Nya Åland skrev den 1 april om den tilltänkta affären.

– Det är ingen som är så stor att den blir enskild majoritetsägare eller som kan styra och ställa. Ska man gå in i ett långsiktigt samarbete så behöver vi till sist vara människor som tänker lika och har samma syn, sa Peter Wiklöf till Nya Åland då.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp