Åland United besegrar JyPK med god marginal

Åland United kammar hem en säker vinst med god marginal mot Jyväskylän Pallokerho. Lördagens match mellan ÅU och JyPK slutade 1 -5 till fördel för de åländska fotbollsdamerna.

Det första målet gjordes redan fyra minuter in i matchen av Cassandra Korhonen. Den första halvlekens andra mål stod Anni Miettunen för.

Efter halvtid kom det ett mål från JyPK:s sida efter bara en minut. ÅU sänkte gradvis det hopp som kan ha uppstått på motståndarnas sida genom att därefter fortsätta skjuta mål. Dana Leskinen och Anna Westerlund passade på att peta in varsitt mål. Korhonen fick in sitt andra mål i den 66:e minuten.

ÅU behåller därmed sin tredje plats i nationella ligan. JyPK stannar vinstlösa kvar på tionde och sista plats.