DELA
Foto:

Åland på stor resemässa

Visit Åland deltog i Matka-mässan i Helsingfors tillsammans med flera åländska turistföretag torsdag till söndag.
Cirka 67 000 personer besökte mässan, varav ca 15 000 under fackdagarna torsdag och halva fredagen, när personer från resebranschen var inbjudna.

– Nytt för i år var att Åland deltog tillsammans med stora delar av den finska skärgården. Syftet med vårt samarbete är att öka medvetenheten om Finlands skärgård i Finland och internationellt, säger Annica Grönlund, PR-ansvarig vid Visit Åland, i ett pressmeddelande.

Företagen som syntes i montern Åland var bland andra; Ålandhotels, Ålandsresor, Viking Line, Park hotell, Havsvidden, Smakbyn och Smart Park. Dessutom fanns åländska produkter till salu i den gemensamma skärgårdsbutiken.

– Montern Åland var välbesökt av journalister, bloggare, TV och återförsäljare under branschdagarna. Michael Björklund från Smakbyn och Christian ”Borgå” Sveholm från Havsvidden serverade Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos under vår gemensamma midsommarfest på torsdagen, säger Annica Grönlund.

På tisdagskvällen bjöds en grupp gäster i resebranschen på mat och dryck från Åland. Björklund, Sveholm och finske Pekka Terävä, som alla är med i restaurangguiden White Guide, lagade en sex rätters avsmakningsmeny.

Stallhagens bryggmästare Matte Ekholm var konferensiär och berättade om dryckesvalet till maten.