DELA
Foto: Stefan Öhberg

ÅHS skyndar på med ny chefläkare

ÅHS-styrelsen skyndar på arbetet med att utse ny chefläkare.

Orsaken är att Anders Westermark säger nej til att fortsätta som tf chefläkare efter årsskiftet.
I våras sa både chefläkare Jaana Lignell och hälso- och sjukvårdsdirektör Katarina Dahlman upp sig nästan samtidigt från ÅHS. Sjukvårdsorganisationen hade därför uppdraget att hitta ersättare åt båda. Under tiden utsågs Bengt Michelsson till tf direktör och Anders Westermark till tf chefläkare.

Westermarks förordnande går ut den 31 december och han har nu meddelat att han inte står till förfogande efter det. ÅHS har därför skyndat på processen att hitta en efterträdare.

– Från början beslöt vi att vänta med att utse chefläkare eftersom vi ville att nya direktören skulle vara med i processen men nu blir det svårt. Därför tillsatte styrelsen en arbetsgrupp på fredagens möte, berättar styrelsens ordförande Annette Holmberg-Jansson.

Arbetsgruppen för ny chefläkare består av styrelseordföranden, tf hälso- och sjukvårdsdirektör Bengt Michelsson, personalchef Terese Åsgård, vårdchef Sirpa Mankinen och klinikchef Kristian Eriksson.

Annonserna för en ny direktör har publicerats. Om allt går som planerat tillträder den nya direktören innan året är slut och kan därför delta på sluttampen när ny chefläkare ska väljas.